Sağlık

Çölyak Hastalarının ve Glütensiz Beslenenlerin Yanındayız

Ülkemizde, glütensiz beslenmek zorunda olan ve sayıları 1 milyonu aşan çölyak hastası, gündelik hayatında glütensiz gıdalara erişmekte sorunlar yaşıyor. Bugün market, restoran, kafe, okul hastane ve iş yerlerinde glütensiz gıdaya erişim hala sınırlı.

Türkiye’nin öncü un üreticileri arasında yer alan, çatı markamız Sinangil’i bünyesinde barındıran grup şirketimiz Eksun ile hayata geçirdiğimiz insan odaklı çalışmalarla çölyak hastalarının hem ihtiyaçlarına cevap veriyor hem de hastalıkla mücadelede yanlarında yer alıyoruz.




 

AR-GE ve sosyal fayda Sinangil Gluten Yok

Bu doÄŸrultuda, AR-GE çalışmalarını yoÄŸunlaÅŸtıran Eksun, çölyak dernekleri iÅŸ birliÄŸi ile 2006 yılında Türkiye’nin ilk glütensiz ununu üretti. Tüketici talepleri ile çalışmalarını ileriye taşıyan ÅŸirketimiz, 2022 yılında ise Sinangil Gluten Yok markasını geliÅŸtirdi. Sosyal fayda odağıyla doÄŸan markamız ile glütensiz un, ekmek ve atıştırmalıklar üreterek çölyak hastaları ve glütensiz beslenmeyi tercih edenlerin hayatını kolaylaÅŸtırıyoruz. 

Artık Daha Konforlu Bir Yaşam Mümkün

Çölyak hastalığıyla mücadeleye desteğini her alanda sürdüren Eksun, iki yıldır 9 Mayıs Çölyak Günü’nde ana markası Sinangil’in ev sahipliğinde Çölyak Vakfı ile birlikte «Çölyak ve Glütensiz Yaşam Zirvesi»ni düzenliyor. Çölyak hastalığı ve glütensiz yaşam farkındalığını geniş kitlelere yaymayı amaçlayan zirve, bu yıl «Daha konforlu bir yaşam mümkün" mottosuyla gerçekleşti.