Eksun

Gıdada İnsan Odaklı ve Proaktif Sürdürülebilirlik

60 yıldır Türk Mutfağı’nın demirbaşları arasında yer alan Sinangil markamızın üreticisi şirketimiz Eksun Gıda’nın 1996’da başlayan serüveni bugün, yıllık 600 bin ton buğday kırma ve 52 bin ton buğday depolama kapasitesine ulaşarak devam ediyor. Ülkemizin bir aylık un tüketimini tek başına karşılayan şirketimizin Konya ve Tekirdağ’daki 96 bin metrekareyi bulan tesislerinde üretim yaparken ham maddeyi çiftçimizden sağlayarak her iki bölgedeki tarım faaliyetlerine destek oluyoruz.

EKSUN

Bununla beraber gıdaya erişimin sınırlı kaldığı başta Latin Amerika, Afrika ve Ortadoğu olmak üzere 30 ülkeye un ihracatı yapıyor, Birleşmiş Milletler ihaleleri vasıtasıyla savaş ve yoksulluğun yaşandığı bölgelere el uzatıyoruz.

2023 yılının ilk çeyreğinde paylarının %28,63’ünü halka arz ettiğimiz şirketimiz, sağlam finansal yapısını, yatırımcılarının desteğiyle sürdürüyor.

Sayılarla Eksun Gıda

Eksun ile ilgili daha fazla bilgi için

Glütensiz beslenenlerin tercihi: Sinangil Gluten Yok

Sinangil ile Türkiye’nin ilk paketli glütensiz ununu tüketiciyle buluşturduktan kısa bir süre sonra sosyal sorumluluk anlayışıyla AR-GE çalışmalarımıza hız verdik. Çölyak dernekleri ile iş birliği içinde yürüttüğümüz sürecin neticesinde çölyak hastaları ve glütensiz beslenmeyi tercih edenlerin hayatını kolaylaştıracak Sinangil Gluten Yok markamız ortaya çıktı. Bugün markamız bünyesinde, glütensiz un, ekmek ve atıştırmalık kategorilerinde geniş bir ürün yelpazesine sahibiz.  

200’ün üzerinde ürün çeşidi

Perakende kanalda Türkiye’nin en çok tercih edilen un markası olan Sinangil çatısı altında; çok amaçlı unlar, fonksiyonel unlar, geleneksel unlar, hazır ekmek karışımları, irmik, kek unları, geleneksel ürünler, özel amaçlı unlar, pastacılık malzemeleri, pişirme yardımcıları ile tatlı serisi kategorilerinde 200’den fazla ürünün üretim ve satışını gerçekleştiriyoruz.