Haberler

Dicle Elektrik ile Dicle Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı

19
Oca 2024

Güneydoğu’nun en büyük özel şirketi olan Dicle Elektrik ile bölgenin en köklü üniversitesi olan Dicle Üniversitesi arasında Lisansüstü Eğitim ve Öğretim İşbirliği Protokolü imzalandı. Genel Müdür Yaşar Arvas ile Rektör Prof. Mehmet Karakoç tarafından imzalanan protokol ile çalışanlara tezsiz yüksek lisans imkanı tanınırken, üniversite mezunlarına ise istihdam imkanı sağlanacak.

 

Güneydoğu’daki 6 ile elektrik dağıtım hizmeti veren ve bölgenin en büyük özel şirketi olan Dicle Elektrik ile bölgenin en eski ve köklü yükseköğretim kurumu olan Dicle Üniversitesi, eğitim ve öğretim alanındaki işbirliklerini perçinledi. Daha önce Fen Bilimleri Enstitüsü ile imzalanan eğitim ve öğretim protokolü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ile de imzalandı.

 

Yüksek lisan ve istihdam imkanı sağlıyor

 

Lisansüstü Eğitim ve Öğretim İşbirliği Protokolü, Dicle Elektrik Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle Genel Müdür Yaşar Arvas ve Rektör Prof. Mehmet Karakoç tarafından imzalandı.

 

Söz konusu protokol, Dicle Elektrik çalışanlarının bilgi ve becerilerini artırma, çalışmalarda kullanabilecekleri bilimsel yöntemleri öğrenmelerini sağlama, uluslararası standartları yakalamak suretiyle verimlilik ve kalitenin yanında motivasyonu artırmayı amaçlıyor.

Protokol, Dicle Elektrik çalışanlarına kariyerlerini geliştirebilmeleri için Dicle Üniversitesi’nde tezsiz yüksek lisans imkanı da sağlıyor. Protokol ile Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olanlara ise Genç Enerji Projesi ile Dicle Elektrik’te istihdam imkanı sağlanacak. İşbirliği kapsamında ayrıca, enerji şirketi ile üniversite arasında birtakım ortak projeler yürütülecek.

 

İmza törenine Arvas ve Karakoç’un yanı sıra İnsan Kaynakları İş Ortaklığı ve Akademi Müdürü Mehmet Fatih Korkut, Eğitim ve Gelişim Yöneticisi Melih Yılmaz, İnsan Kaynakları İş Ortaklığı Yöneticisi Abdulbari Aslan, Eğitim ve Gelişim Uzmanı Sehtap Ablak, Eğitim ve Gelişim Uzmanı Remziye Kahraman, Prof. Dr. Oktay Bozan, Öğr. Üyesi Dr. Heybet Kılıç ve Arş. Gör. Dr. Cem Haydaroğlu katıldı.

Diğer Haberler